O nama

O kakvim stambeno-poslovnim objekatima je riječ?

Radi se o jedinstvenom stambeno-poslovnom objekta u Bosni i Hercegovini. Taj objekat će zadovoljiti četiri osnovne ljudske životne aktivnosti, a to su: rad, stanovanje, komunikacija i rekreacija. Kroz ovakav koncept gradnje, na jednom mjestu ćemo ujediniti sve čovjekove aktivnosti te tako ljudima omogućiti ljepši život. Sve što sada mozemo reći je to da ćemo izgraditi jedan kompleks luksuznih stanova na lokaciji sarajevskog naselja Stup.

Koje su naše prednosti u odnosu na ostale investitore?

Možemo sa sigurnošću reći da se radi o jednom od prvih objekata ovog tipa u BiH, a iskreno bi želili da ovakav način projektovanja i gradnje prihvate i drugi investitori.

Najveća prednost je u tome što su naši stanovi arhitektonski riješeni tako, da se u stanu površine 50 m2 osjećate kao da ste u znatno većem prostoru, a samim tim za manje uloženog novca dobijate komfor i dodatne sadržaje.

Kakve sadržaje nude novi stambeno-poslovni objekti?

Objekat posjeduje gotovo sve sadržaje koji su potrebni da bismo ispunili četiri zadate ljudske potrebe i aktivnosti.
U prizemlju objekta nalazi se zatvoreni bazen dužine 16m x 5m, dubine 1,5m sa kliznim portalima koji ljeti omogućuju otvaranje bočnih zidova. Korištenje bazena ne naplaćuje se stanarima objekta. Pored bazena, nalaze se fitnes centar, sauna, relaksirajuće sportske i medicinske masaže, tursko kupatilo, tuševi s garderobom, podzemne garaže te vanjski parking. Ulaz u wellnes i fitnes centar, izgrađen je tako da svi stanari imaju direktan pristup iz stubišta.

U ostatku prizemlja te u galeriji objekta, nalazi se poslovna zona koju sačinjavaju sljedeći sadržaji: supermarket, kafeterija / slastičarna, restoran, frizer, manikir i pedikir, projektni biro te prostorija za domarsku službu.

Bitno je napomenuti da smo vodili računa i o drugim potrebama koje su neophodne da bi se omogućio naš zadati cilj kvalitete i bezbjednosti stanovanja.

Oprema koju posjeduje svaki stan čine: dojava curenja plina sa automatskim isključenjem dotoka, dojava curenja ugljen monoksida sa automatskim isključenjem dotoka, internet konekcija, kablovska TV sa mogućnošću narudžbe filmova, etažno grijanje, podne obloge vrhunskog kvaliteta i dizajna, ulazna protivpožarna i protuprovalna vrata te stolarija sa termo izolacijom – Rehau.

Kada su u pitanju zajednički dijelovi zgrade, bitno je napomenuti da su podne obloge neklizajuće napravljene od granita - keramika anti-slip.Liftovi su u inox oblogama evropskog proizvođača OTIS vrhunskog kvaliteta. Osim spomenutog, valja dodati da objekat na raspolaganju ima domarsku službu od 0:00 do 24:00 sati te splinker odnosno protivpožarni sistem u garažama.

Da li će stanari biti opterećeni dodatnim plaćanjem troškova održavanja?

Vrlo je važno napomenuti da stanari u objektu neće biti opterećeni dodatnim plaćanjem održavanja zgrade osim što je zakonski propisano. Stanari objekta. Komercijalni posjetioci wellnes centra, plaćat će ulaz, te ćemo naplaćena sredstva koristiti za održavanje bazena.

Ukupno 89 luksuzna stana 5 poslovnih prostora, 60 garaznih mjesta i 30 parking mjesta
Objekat se sastoji  od tri lamele „A“ - 35 stanova, „B“ - 25 stanova i „C“ - 29 stanova što ukupno čini 89 stanova.